Kókusztorta




 16 szeletes tortához:
6 tojás
15 dkg cukor
4 dkg kakaó
15 dkg liszt

A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, majd a lisztet és a keményre vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Vajazott, lisztezett formába öntjük, és mérsékelt hőfokon sütjük.

Krém:
40 g minőségi vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 púpozott evőkanál cukor
100 g kókuszreszelék
4 dl habtejszín

A vaníliás pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, és mikor eléri a forráspontot, folyamatos kevergetés közben belefolyatjuk a cukros pudingport. Sűrűsödésig keverjük. A keverést utána egy keverőtálba folytatjuk, ahová habkártyával kiszedjük a megfőzött pudingot. Egészen kihűlésig kavarjuk habverővel, így nem lesz csomós, és bebőrösödni sem fog. Belekeverjük a kókuszreszeléket is, majd felvert tejszínnel lazítjuk.
A tésztát három lapra vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. Az oldalát és a tetejét is krémmel vonjuk be, majd tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval díszítjük.


Czine Zsuzsanna receptje.




Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/kokusztorta/

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html